Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mardin °C

Zor Zamanlarda Mesleğinizden Güç Alın!

Zor Zamanlarda Mesleğinizden Güç Alın!
REKLAM ALANI

Zor Zamanlarda Mesleğinizden Güç Alın!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğretim elemanları Mardin’de, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenleri ile buluşarak; “Zor Zamanlarda Mesleğimizden Güç Almak” konulu bir seminer düzenledi. Mardin’de, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen seminere konuşmacı olarak HKÜ Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Dinç katıldı. HKÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feyza Doyran da seminere katılan öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

“MESLEK HAYATINDA SORUMLULUK ALMAK GEREKİR”

Seminerde öğretmenlere hitap eden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Dinç; “Uzun bir zamandan sonra ilk kez bir aradayız. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu son zamanlarda dünya olarak çok farklı bir dönem ile karşılaştık. Ama şu önemliki, eğer yaptığımız işi, mesleğimizi seviyorsak çevremize de o kadar yararlı olacağız. Mesleğimizi ne kadar sevdiğimizi devamlı sorgulamamız gerekir. Meslek hayatımızda sorumluluk almak çok önemlidir. Ne kadar sorumluluk alırsak özellikle bu zamanlarda, kendimize ve çevremize o kadar verimli olacağız. Yorulmadan, fedakârlık almadan başkaları için çabalamadan da verimli ve başarılı olamayız” dedi.

“ÇOK ŞEYİ AZ YAPIYORUZ”

“Bizim bazı sorunlarımız var bunları anlatmak istiyorum” diyen Dinç, konuşmasına şöyle devam etti; “Bunlardan ilki, çok şeyi az bilmemiz. Evet çok şey biliyoruz ama bir çok konudan yüzeysel haberimiz var. Ama bunun yerine az şeyi çok bilsek, bu çok daha verimli olacaktır. Bir diğer konu, çok şeyi az yapıyoruz. Birçok noktada az yapacağımıza, az konuda çok bilgili olsak daha verimli oluruz. Diğer konu çok şey yapıyoruz ama az yapıyoruz. Çok konuda bir şeyler yapacağımıza, az konuda, ya da bir kaç işte uzmanlaşsak bizler için bu daha iyi olur. Son olarak çok şey istiyoruz ama her şeyi az istiyoruz. Az şeyi çok istesek aslında ona ulaşmamızda kolay olur ve bu bizim içinde çok iyi olur”.

“HİKÂYELERİMİZ BİZİ ŞEKİLLENDİRECEKTİR”

“Kendinize ait bir hikâyeniz olmalı, olmazsa yoksun bir hayat yaşarsınız” diyen Dinç: “Yaşarken bir yolculuk içindeyiz. Ne yaşıyor ne yapıyoruz bu çok önemlidir. Bizi biz yapan şeyleri anlatmak isteriz. Eğer bir hikâyemiz yoksa bunu kaldıramayız. Hikâyelerimiz bizi şekillendirecektir. İşimiz hikâyemizin en önemli parçalarından biri. Gittiğimiz yerlerde işimiz ve ünvanlarımızla anılıyoruz. Bu nedenle işimiz hikâyemizi yansıtmada önemli rol oynar. Hikâyemiz etkili olan işimizde başarılı olmak, bizim elimizdedir. Eğer işimizi severek yapıyor ve emek sarf ediyorsak, hikâyemiz güzel olacaktır ve hikâyemizi göğsümüzü gererek anlatmamıza imkân sağlayacaktır” dedi.

“BAŞARILARI BAHANELERİMİZ İLE ENGELLEMEMİZ LAZIM”

Başarı ile ilgili açıklamalar da yapan Dinç; “Başarı öğesinden de bahsetmek istiyorum. Peki, başarı için ne lazım? Bunları sıralayacak olursak; kişisel tarihimiz, aile tarihimiz, toplumsal tarihimiz, insanlık tarihimiz olarak açıklayabiliriz. Kendimize yan gözle bakmayalım. Ailemiz, toplumumuz ve insanlık tarih boyu pek çok başarı hikâyesi ile doludur. İlk olarak kendi ailemiz, ülkemiz, milletimizin çeşitli başarı hikâyelerinden kendimize dersler çıkararak hikâyemizi şekillendirmeliyiz. Bir laf vardır, en çok görüştüğün beş kişi, senin karakterin ve hikâyenin büyük kısmıdır. Eğer sürekli karamsar kişi ya da kişilerle birlikteysen sen de bundan etkilenirsin. Ama hayata umutla bakan, özverili başarılı kişilerle birlikteysen hayat hikâyen de bu bağlamda başarılı olarak şekillenecektir. Başarıları bahanelerimiz ile engellememiz lazım. Bizden önce yaşayanları düşünelim geçmiş çağlarda elektrik yoktu, bu kadar teknoloji yoktu ve insanlar belki de daha çok çalışıp daha çok yoruldular. Günümüzde ise teknoloji yaşamımızı pek çok noktada kolaylaştırdı. Evet, yoruluyoruz ama geçmişte yaşayanları düşünün, onlarda çok yoruldu ve çeşitli imkânsızlıklara rağmen başarı öyküleri yazdı. Eğer bizler de yorulmazsak başarı hikâyeleri yazamayız. Eğer işimizi sevmezsek her gün, güne mutsuz olarak uyanan hayat hikâyesi başarısız ve sıradan kişilerden olabiliriz. İşimiz sevelim, yorulalım ve başarılı hayat hikâyeleri yazalım” şeklinde sözlerini tamamladı.

Programın sonunda, Mardin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Akdağ tarafından Mehmet Dinç’e plaket takdim edildi.

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.